Categorie: "Steden"

Appelsap: ook elektronische beats in Oosterpark?

www.appelsap.net

Foto:www.appelsap.net

Op AT5 is vandaag te lezen dat Appelsap terug komt in het Oosterpark. Het jaarlijkse gratis hiphopfestival is de afgelopen twee zomers niet doorgegaan wegens geldgebrek. Stadsdeel Oost Watergraafsmeer heeft beloofd te helpen, dus deze zomer komt het festival terug, met elektronische muziek! Het festival wil breder gaan programmeren. Niet alleen elektronische muziek gaat een rol spelen, ook jazz, disco en wereldmuziek. De organisatie wil wel het vertrouwde hiphop-gevoel behouden en ook de toegang blijft gratis. We houden het in de gaten!

Leven op het NDSM?

© Claire van der Hall

© Claire van der Hall

Nu de Stubnitz weggevaren is, zal het rustiger worden op het NDSM terrein in Amsterdam-Noord. Maar gebeurt daar nu echt niks meer? Niets is minder waar! De Bunker gaat, tegen alle waarschijnlijkheid in, gewoon door met bestaan. Een officiële website is er niet, houd de Hyve in de gaten voor nieuws of lees de treads op Partyflock. Organisaties kunnen daar nog steeds afterparties regelen. Ondanks dat er in deDocklandse asbest is gevonden, is het terrein ervoor nog geschikt genoeg voor dagfestivals.

Allerlaatste kans om op de Stubnitz te feesten

Stubnitz © Claire van der Hall

Stubnitz © Claire van der Hall

Dit weekend heb je de laatste keer de kans om de Stubnitz de bezoeken. Daarna vaart ie echt weg naar thuishaven Rostock, Duitsland. Alle verlengingen ten spijt: langer blijven is niet aan de orde. Het schip moet terug voor onderhoud. Terugkomen zit er waarschijnlijk niet in, door de verscherpte anti terreurregels waar het aanmeren van het schip aan moet voldoen is onmogelijk. Voor de feesten op vrijdag en zaterdag zijn er nog kaarten te krijgen.

Win kaarten en ga voor de allerlaatste keer Vreemd!

Ester Meerman

Foto: Ester Meerman

Na vier jaar is de koek op, Vreemd verlaat de Sugar Factory. Maar saai hoeft het op donderdag in Amsterdam niet te worden; het volgende feest van organisator Soulrock strijkt neer op een nieuwe locatie. Voordat het zo ver is geeft kan bij 3VOOR12/Amsterdam 3×2 kaarten gewonnen worden voor de allerlaatste keer Vreemd.

Festival Strand West maakt line up bekend

Eerst stonden alle ogen voor koninginnedag gericht op Circo Loco: waar zou het feest plaats vinden, wie zouden er optreden? Ik negeerde bijna het feit dat er nog een andere feest op Strand West zou plaat vinden omdat ik geluiden had gehoord dat de mensen van de Dirty Dutch Aftershock achter zouden zitten. Maar, vandaag is de line up bekend gemaakt en we spreken hier van een volwaardig alternatief!

Melkweg begint eigen zender: Melkweg.tv

Melkwegtv.hyves.nl is etalagekanaal voor de de ‘uitzendingen’ van Melkweg.tv. Twee jonge filmmakers namen het initiatief tot het maken van filmpjes bij events in de Melkweg. Ze maakten een pilot bij Rauw in december en mochten van de Melkweg ook tijdens Electric Deluxe met Speedy J en Adam Beyer aan de slag. Zie hieronder het resultaat!

Tip voor de zaterdag: Iedereen is jarig

Iedereen is een keer jarig, maar maart is altijd een hele drukke maand. Dat viel de dj’s, producers en feestorganisatoren Aron, Jorrit, Anna, Emely, Staas, Pitto en nog een aantal anderen op. Ze besloten gezamelijk een feest te geven en iedereen die lid is van de nieuwe Nederlandse politieke beweging Ravebaar Nederland-hyve uit te nodigen. De line up bestaat uit Boris Werner, Shumi (resident van de Grueziclub in Keulen), Edwin Oosterwal, Aron “Birthdayboy” Friedman, Pitto, Anoesjka, Jason Shae, Tommy Kornuit, Kisakye, Staas, Moraalridder, Carlos Valdes en Brent Roozendaal is het gehele Pathfinder, Crackhouse, Stekker en Vuig team opgetrommeld, aangevuld met een paar persoonlijke favorieten. En er is een heuse uitnodiging gemaakt:

Eerste namen 5 days off bekend

De eerste namen 5 Days Off zijn binnen. Het kleine broertje van het 10daags festival in Gent, dat toepasselijk 10 Days Off wordt genoemd, vindt plaats van 15 tot en met 19 juli in de Melkweg, Paradiso en HMH in Amsterdam. De eerste namen zijn: Jamie Lidell (special set), Crystal Castles, Crookers, Diplo, Black Rose (Hendrick Swarz en Jesse Rose).

2000 and One’s Heritage staat als een huis

© Claire van der Hall

Voor 3VOOR12/Amsterdam versloeg ik de CD-presentatie in de Melkweg. Lees hier het verslag. Het leek alsof de Amsterdamse technoscene op de eerste langspeler van 2000 and One zat te wachten. Dylan Hermelyn AKA 2000 and One heeft een lange CV met dj-optredens en producties op zijn naam staan, maar een ‘echte’ cd ontbrak. Hij is de studio in gedoken en afgelopen februari verscheen Heritage.