Categorie: "Buitenland"

Amsterdams dj-duo Flowing naar Thai Break

© Claire van der Hall, uitzicht vanaf Koh Pangan

© Claire van der Hall, uitzicht vanaf Koh Pangan

Flowing, bestaande uit de dj’s Ingy en haar wederhelft Flow, gaan komende weken mee op Thai Break. Dit is een initiatief van Duitse website Partysan. Zo’n 200 feestgangers vliegen van München en Frankfurt via Bangkok naar het Thaise eiland Koh Pangan om daar 17 dagen lang om de dag, van 17 maart tot 1 april, te feesten. “Vorig jaar waren we mee als toeristen, nu zijn we geboekt” aldus Ingrid van Onna AKA dj Ingy.

DJ-at-work sluit zich op in het toilet (foto’s!)

Beatport

Foto: Beatport

Minus-dj Troy Pierce moest op Beatport‘s vijfde verjaardag tijdens zijn set naar het toilet, wat natuurlijk een groot ongemak is. Tussen het mixen door snelt hij zich naar het toilet. Nog ongemakkelijker werd het toen hij onder geen beding het toilet nog open kreeg. Konrad Black had ondertussen de set overgenomen, niemand wist waar Troy was. Na een uur (!) hoorden beveiligingsmedewerkers gebeuk op het toilet. Ook zij krijgen de deur niet open, er zat niks anders op dan de deur neer te beuken. Bekijk hieronder de foto’s.

Geluidsrestricitieplannen blijken hoax

Ik werd al kwaad bij het idee: een wet dat clubs verbiedt meer geluid te produceren dan 70 dB, gelijk aan het volume van een drukke omgeving. Dit zou een misselijkmakend wetsvoorstel zijn geweest van de Britse regering. Ik schreef er een column over en duizenden Britten tekenden een petitie. Maar wat blijkt nu, er is helemaal geen wetsvoorstel van dit soort geweest. Toen de petitie werd aangeboden reageerde Downingstreet als volgt:

Quick & Brite verlaat cabin als L’Enfer

Amersfoortse producers Quick & Brite (niet te verwaren met de amazing schoonmaakmiddel van de reclame)  doken september 2008 een Deens hutje in. Daar namen zij met Maarten Besseling een editie van de serie ‘In a Cabin With’ op.  Het resultaat is uitgebracht onder de naam L’Enfer. Luisteren kan hier, zolang de plaat in 3VOOR12′s Luisterpaal staat. Ook is het gratis te downloaden van de site.

In a Cabin With is een project van Maarten Besseling. Hiervoor neemt hij Nederlandse artiesten mee naar het buitenland, uit hun vertrouwde omgeving, om een plaat op te nemen.

Time Warp maakt zich op voor 15-jarig bestaan

En dat doet elektronische muziekfestival Time Warp met een muzikaal hoogstaande line up. Het festival vindt dit jaar plaats op 4 april. Waarom zouden wij Nederlanders tot 7 (!) uur in de bus naar het Duitse Mannheim zitten? En dan hebben we het nog niet eens over de terugweg gehad . Nou, hierom:

Check hier de volledige line-up:

Genomineerden International Dance Music Awards bekend

Schat, ik ben even naar een conferentie

Schat, ik ben even naar een conferentie

Ze noemen het de Winter Music Conference, maar wie er ooit foto’s van heeft gezien weet dat het zeker geen winter in Miami is tijdens dit incrowd vakantiereisje. The hele who-is-who van dance komt naar Miami om met een cocktail in de hand te beppen en wat af te feesten op het strand. En wat is er leuker dan als iedereen toch samen is om awards uit te reiken?  Daarvoor zijn de International Dance Music Awards

Erg veel techno/minimal nominaties zijn er niet, maar ‘onze’ Armin en Tïësto hebben nog een plek om hun populariteitsstrijd uit te vechten. Vorig jaar vielen ze allebei in de prijzen

Check de genomineerden en stem hier.

Volgende Fabric cd wordt ego-compilatie van Omar-S

Omar-S (last.fm)

Omar-S (last.fm)

Detroit House & Techno producer Omar-S is de volgende om de Fabric compilatie-cd te mixen. En dat doet hij om z’n Villobiaans, hij gebruikt namelijk alleen eigen tracks. Dit zegt Electronicbeats.net.

Omar-s heeft volgens Electronicbeats.net gezegd dat hij niet andermans muziek nodig heeft: “I got over 100 songs released. I can make fucking six fucking Fabric records right now. I can probably make fucking ten CDs just of unreleased shit.”

Bandlid Telefon Tel Aviv overleden

Charles Cooper

Charles Cooper 12-04-1977 - 22-01-2009

Op 22 januari is Charles Wesley Cooper III in Chicago overleden. Hij was samen met Joshua Eustis de band Telefon Tel Aviv, een ambient techno-duo uit New Orleans VS. Dit is woensdag via MySpace bekend gemaakt. Hun laatste release verscheen 20 januari, twee dagen voor het overlijden van Cooper. De release heet Immolate Yourself en verscheen op Bpitch records. Waaraan Cooper is overleden is niet bekend. Toch heeft een krant uit Chicago een vermoeden.

The End neemt afscheid met een filmpje

Londense club The End is niet meer. Afgelopen weekend sloot de roemruchte nachtclub na dertien jaar haar deuren. De club had Richie Hawtin en Laurent Garnier als residents, Minus en Border Community hadden hier regelmatig label-avonden en vrijdag was traditioneel het toneel van de grootste namen in de drum n bass. Voor degenen die net in de verwerkingsproces zitten kunnen herinneringen ophalen met dit filmpje, condoleances plaatsen kan hier.

Dj’s op de het laatste feest, afgelopen zaterdag, waren Laurent Garnier, Layo & Bushwacka!, Mr C, Erol Alkan, Ben Watt, Jimpster, Will Saul, Rory Phillips, Frankie Valentine en Don Mac.

Nooit in The End geweest? Check het optreden van Richie Hawtin in de The End op 29 september 2007: