Categorie: "Groot Britannië"

Geluidsrestricitieplannen blijken hoax

Ik werd al kwaad bij het idee: een wet dat clubs verbiedt meer geluid te produceren dan 70 dB, gelijk aan het volume van een drukke omgeving. Dit zou een misselijkmakend wetsvoorstel zijn geweest van de Britse regering. Ik schreef er een column over en duizenden Britten tekenden een petitie. Maar wat blijkt nu, er is helemaal geen wetsvoorstel van dit soort geweest. Toen de petitie werd aangeboden reageerde Downingstreet als volgt:

Volgende Fabric cd wordt ego-compilatie van Omar-S

Omar-S (last.fm)

Omar-S (last.fm)

Detroit House & Techno producer Omar-S is de volgende om de Fabric compilatie-cd te mixen. En dat doet hij om z’n Villobiaans, hij gebruikt namelijk alleen eigen tracks. Dit zegt Electronicbeats.net.

Omar-s heeft volgens Electronicbeats.net gezegd dat hij niet andermans muziek nodig heeft: “I got over 100 songs released. I can make fucking six fucking Fabric records right now. I can probably make fucking ten CDs just of unreleased shit.”

The End neemt afscheid met een filmpje

Londense club The End is niet meer. Afgelopen weekend sloot de roemruchte nachtclub na dertien jaar haar deuren. De club had Richie Hawtin en Laurent Garnier als residents, Minus en Border Community hadden hier regelmatig label-avonden en vrijdag was traditioneel het toneel van de grootste namen in de drum n bass. Voor degenen die net in de verwerkingsproces zitten kunnen herinneringen ophalen met dit filmpje, condoleances plaatsen kan hier.

Dj’s op de het laatste feest, afgelopen zaterdag, waren Laurent Garnier, Layo & Bushwacka!, Mr C, Erol Alkan, Ben Watt, Jimpster, Will Saul, Rory Phillips, Frankie Valentine en Don Mac.

Nooit in The End geweest? Check het optreden van Richie Hawtin in de The End op 29 september 2007:

Column: Uit je dak op de stilte

Als het aan de Britse overheid ligt wel. Zij wil uit gezondheidsoverwegingen clubs verplichten de muziek niet harder te zetten dan 70dB. Wat zeg je? Dat ze het geluid wil begrenzen tot 70dB! Je kan er van uitgaan dat de muziek in Nederlandse clubs ongeveer 105dB is. 70dB komt overeen met het volume van een druk restaurant. De gezondheid van de bezoekers is trouwens niet de reden van deze maatregel, het personeel kan last van zijn gehoor krijgen. Ik vraag mij af of die Britten wel eens van oordoppen hebben gehoord.

Ergens kan ik mij de discussie voorstellen, ik draag zelf ook oordoppen omdat ik niet naar huis wil met fluitende oren. En ik wil op mijn 50ste ook nog wat kunnen horen. Daarnaast staat de muziek regelmatig ook heel hard. Maar waarom probeert de Britse overheid dan er geen wet door te drukken dat het personeel verplicht is gehoorbescherming te dragen. Met muziek van 70dB verandert ieder feest in een staande receptie te maken. Wie is er uit uit zijn dak gegaan op het geluidsniveau van een druk restaurant?

Alternatief is standaard het invoeren van een ‘silent disco’. Iedereen luistert dan met een koptelefoon en kan zelf het volume instellen. Handig toch? En lekker stil voor het personeel. Maar het nonchalant voeren van een gesprek wordt dan onmogelijk.

Is dit dan toch geen manier om de bezoeker thuis te laten blijven? Is dit, na het rookverbod, niet een voorbeeld van ‘stappertje pesten’? In Engeland kan je na 2.00 uur ook al geen alcohol krijgen, is de overheid je nieuwe moeder?

Voor ons is dit verbod een ontwikkeling om in de gaten te houden. Alles wat leuk is, wordt verboden, dus dikke kans dat onze fatsoensdienst dit willen invoeren. Net zolang de feestende meute pesten tot ze zaterdagavond na het journaal naar bed gaat. Kan niemand zich nog verslapen voor de kerkdienst op zondagochtend.

Natuurlijk is er in Engeland een petitie gaande om de overheid van hun onsmakelijke gedachten te brengen: lees het hier. Iedere Engelse staatsburger kan hem ook ondertekenen. Dus mocht je toevallig een Brits paspoort hebben, onderteken hem dan ook namens ons!