Categorie: "Release"

Modeselector en Apparat slaan handen ineen

En hoe kan je zo’n project nou beter noemen dat Moderat? De twee van Modeselector en Sascha Ring (Apparat) zijn met z’n drieën de studio ingedoken, het resultaat wordt 21 april 2009 verwacht op Bpitch Control. Voor vocale ondersteuning zijn Paul St. Hilaire, indie rapper Busdriver, Dellé and Apparat zelf voor hulp ingeroepen.

Nathan Fake maakt eindelijk opvolger

© ArneCoomans.org

© ArneCoomans.org voor 3VOOR12/Amsterdam

Maar liefst drie jaar na het verschijnen van hitalbum Drowning in a Sea of Love brengt Nathan Fake een nieuw album uit. Dit album gaat Hard Islands heten en verschijnt 18 mei op Border Community.

Quick & Brite verlaat cabin als L’Enfer

Amersfoortse producers Quick & Brite (niet te verwaren met de amazing schoonmaakmiddel van de reclame)  doken september 2008 een Deens hutje in. Daar namen zij met Maarten Besseling een editie van de serie ‘In a Cabin With’ op.  Het resultaat is uitgebracht onder de naam L’Enfer. Luisteren kan hier, zolang de plaat in 3VOOR12′s Luisterpaal staat. Ook is het gratis te downloaden van de site.

In a Cabin With is een project van Maarten Besseling. Hiervoor neemt hij Nederlandse artiesten mee naar het buitenland, uit hun vertrouwde omgeving, om een plaat op te nemen.

Release Gui Boratto vervroegd

Ongelofelijk, er is nog meer nieuws over de aanstaande release van Gui Boratto. Take My Breath Away komt namelijk eerder uit dan gepland. Dit laat zijn label Kompakt weten. Voorheen stond de release gepland op 23 maart, nu wordt het 23 februari uitgebracht op Beatport en 3 maart in de VS. Vanaf 9 maart is de plaat in de rest van de wereld verkrijgbaar. Maar die zal hem dan al hebben gedownload…

Nieuwste album Gui Boratto ‘adembenemend’

Dat er nieuw werk van de Braziliaanse meesterproducer Gui Boratto uitkomt wisten we al, maar nu is ook de tracklist van Take My Breath Away bekend. Volgens Resident Advisor is het een verzameling muziek zowel gericht op het hart als op de voeten. De bekende grote synthesizer deuntjes komen voor als ook de bombastische drumcomputer. Op het album zullen twee rustigere nummers staan; “Colors” and “Azzurra”. Mij rest niks anders dan vol nieuwsgierigheid afwachten naar het optreden van Gui in de Utrechtse Ekko op 8 februari.

De tracklist:

Makers van ‘beats van eigen bodem’ opgelet!

Producers van elektronische muziek opgelet! Ik ben op zou naar jouw producties. Gisteren zijn Radio Mortale en ik overeengekomen dat ik één keer in de twee weken een uitzending helemaal in het teken van Nederlandse elektronische muziek wordt gemaakt. Radio Mortale richt zich vooral op bands van eigen bodem, maar mijn uitzending zal in het teken van beats staan. Dus als jij wilt dat jouw producties of demo’s in de uitzending komen, stuur ze dan op!

Röyksopp kondigt nieuw album aan

Na vier jaar laat het Noorse duo Röyksopp wat van zich horen. De opvolger van The Understanding heet Junior. Aan de plaat werkten Lykke Li, Robyn en Karin Dreijer Andersson mee. Andersson is ook zangeres van The Knife en zeker geen onbekende van Röyskopp. Zij namen What Else is There op, dat een hit werd nadat het door Trentemöller is geremixt.

DJ wanabees komen aan hun trekken met DJ Hero

Verslaafd aan Guitar Hero, maar wil je liever een dj zijn? Lees dit artikel dan NIET. Grote kans dat jouw vrienden en familie jou vanaf de zomer niet meer zien. Want dan staat de release van DJ Hero in de planning.

Activision, de makers van Guitar Hero, werkt momenteel aan een spel dat controllers heeft in de vorm van draaitafels. Het spel kan aangesloten worden met Guitar Hero, zodat er samen gejamd worden.

Tïesto, onterecht beschouwt als het grootste geschenk aan het nachtleven, werkt mee aan het spel. Ik hoop zelf ook een dat er een paar goeie dj’s zijn benaderd, want ik kan mij niks saaier voorstellen dan trance mixen.