Feestgangers vertegenwoordigd in de Tweede Kamer

Feestgangers zijn niet vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, en dat vindt producer Pitto niet kunnen. En daarom is hij met een paar anderen bezig met de oprichting van politieke partij Ravebaar Nederland. Op 3VOOR12 zegt hij: “wil Nederland zichzelf profileren als creatief land, dan moet het eens afgelopen zijn met het bewind dat creatieve ontwikkeling juist tegenwerkt.”

Leden heeft de partij niet, wel leden op zijn hyve. Daar staat wie hier achter zitten, namelijk ‘splintergroeperingen’ Crackhouse, Pathfinder, Stekker en Vuig.

Pitto legt op 3VOOR12 uit waarom Ravebaar Nederland is opgericht: “het betuttelende gedrag van de overheid, met het te ver doorgevoerde rookbeleid en kinderachtige sluitingstijden, maakt het niet alleen onmogelijk om goede ravefeesten te organiseren  maar werkt de hele creatieve sector tegen. Zero tolerance beleid zoals dat nu wordt uitgevoerd, remt het creatieve proces af. Terwijl Nederland zich juist zou kunnen profileren als creatieve economie, er gebeurt namelijk genoeg.”

Lees ook:Tip voor de zaterdag: Iedereen is jarig
Lees ook:Van de pers: Karotte kookt 10-uurs setje in WATT
Lees ook:Volgende Fabric cd wordt ego-compilatie van Omar-S
Lees ook:Loco Dice doet het niet voor het grote publiek
Lees ook:Pantha du Prince op tournee met Animal Collective

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.