Categorie: "Producer"

2000 and One’s Heritage staat als een huis

© Claire van der Hall

Voor 3VOOR12/Amsterdam versloeg ik de CD-presentatie in de Melkweg. Lees hier het verslag. Het leek alsof de Amsterdamse technoscene op de eerste langspeler van 2000 and One zat te wachten. Dylan Hermelyn AKA 2000 and One heeft een lange CV met dj-optredens en producties op zijn naam staan, maar een ‘echte’ cd ontbrak. Hij is de studio in gedoken en afgelopen februari verscheen Heritage.

Vanavond in de uitzending: Carlos Rios en Oliver Kucera

Het is de eerste dinsdag van de maand, dus tijd voor mijn uitzending bij Radio Mortale. Vanavond heb ik twee bijzondere gasten in de uitzending, namelijk techno producersduo Carlos Rios en Oliver Kucera. Samen rockten zij onder andere Awakenings en vele andere feesten met hun harde pompende techno. Maar samen zijn ze ook Francisco Brancardi, hun ‘minimal’ alter ego.

‘Minimal is geen minimal’

Dat zegt Kristian Beyer van Âme op DJ Broadcast.nl. Dit naar aanleiding van het verschijnen van de cd Henrik Schwarz, Âme & Dixon – The Grandfather Paradox: An Imprudent Journey Through 50 Years of Minimalistic Music. De cd is statement tegen de hedendaagse minimal, want Jeff Mills en Robert Hood halverwege de jaren 90, dat is volgens Beuer pas minimal. De plaat is momenteel te beluisteren via 3VOOR12′s Luisterpaal.

Gui Boratto imponeert Utrechtse EKKO

© Claire van der Hall

© Claire van der Hall

Feesten op een zondag blijft moeilijk. Het leeuwendeel moet maandagochtend werken voor de baas. Gelukkig presenteerde Full Spectrum Gui Boratto in Concert. Dit hield in dat de avond al om 20.30 uur begon en tot 1.00 uur doorging. Prima te combineren met werk de volgende ochtend, mits je niet te veel zuipt. Al weken ben ik nieuwsgierig naar zijn nieuwe werk, dus, hoe was het?

Laurent Garnier over zijn nieuwe plaat

Lauent Garnier

Lauent Garnier

De nieuwe plaat van Laurent Garnier staat in de planning voor mei, zo valt te lezen op de website van DJ Broadcast. Het gaat Tales Of A Cleptomaniac heten en is Garniers eerste studio-album sinds The Cloud Making Machine uit 2005. Het belooft een heel afwisselende plaat te worden met hiphop, drum n bass en natuurlijk techno. Verschillende artiesten werkte samen voor deze plaat. Meer weten? Lees het interview hier.

Pantha du Prince op tournee met Animal Collective

De Duitse producer Pantha Du Prince, brengt 2009 niet alleen nieuw werk uit, hij gaat ook op tour gaat met Amerikaanse indie-band Animal Collective. De tour brengt hun naar de meeste steden van Europa. Uiteraard doen ze Nederland aan, op 17 maart staan ze samen in de Amsterdamse Paradiso.

Ken je Animal Collective niet? Check hier ‘The Girls’.

Nieuwste album Gui Boratto ‘adembenemend’

Dat er nieuw werk van de Braziliaanse meesterproducer Gui Boratto uitkomt wisten we al, maar nu is ook de tracklist van Take My Breath Away bekend. Volgens Resident Advisor is het een verzameling muziek zowel gericht op het hart als op de voeten. De bekende grote synthesizer deuntjes komen voor als ook de bombastische drumcomputer. Op het album zullen twee rustigere nummers staan; “Colors” and “Azzurra”. Mij rest niks anders dan vol nieuwsgierigheid afwachten naar het optreden van Gui in de Utrechtse Ekko op 8 februari.

De tracklist:

Volgende Fabric cd wordt ego-compilatie van Omar-S

Omar-S (last.fm)

Omar-S (last.fm)

Detroit House & Techno producer Omar-S is de volgende om de Fabric compilatie-cd te mixen. En dat doet hij om z’n Villobiaans, hij gebruikt namelijk alleen eigen tracks. Dit zegt Electronicbeats.net.

Omar-s heeft volgens Electronicbeats.net gezegd dat hij niet andermans muziek nodig heeft: “I got over 100 songs released. I can make fucking six fucking Fabric records right now. I can probably make fucking ten CDs just of unreleased shit.”

Loco Dice doet het niet voor het grote publiek

Loco Dice

Loco Dice

Een artiest als Loco Dice is wel gewend dat er grote getalen mensen dansen op zijn muziek. Maar de Tunesische producer wil weer terug naar kleine, intieme zalen. Zodoende begint hij februari met een de ‘Under 300′ clubtour. Tijdens deze tour draait hij alleen in zalen met een maximumcapaciteit van 300. In Nederland zijn er twee optredens, in de Amsterdamse Flexbar en de Rotterdamse Catwalk.