Categorie: "Festival"

Sla de Awakefest line up bij elkaar!

Sla dan!

Sla dan!

De zomer komt er aan en alle zomerfestivals schreeuwen om onze aandacht (en onze portemonnees). Awakefest heeft geleerd dat het niet zo zeer is welke line up je presenteert, maar HOE je het presenteert. Sla hier mollen op hun hoofd en leer steeds een stukje van de line up!

Appelsap: ook elektronische beats in Oosterpark?

www.appelsap.net

Foto:www.appelsap.net

Op AT5 is vandaag te lezen dat Appelsap terug komt in het Oosterpark. Het jaarlijkse gratis hiphopfestival is de afgelopen twee zomers niet doorgegaan wegens geldgebrek. Stadsdeel Oost Watergraafsmeer heeft beloofd te helpen, dus deze zomer komt het festival terug, met elektronische muziek! Het festival wil breder gaan programmeren. Niet alleen elektronische muziek gaat een rol spelen, ook jazz, disco en wereldmuziek. De organisatie wil wel het vertrouwde hiphop-gevoel behouden en ook de toegang blijft gratis. We houden het in de gaten!

Leven op het NDSM?

© Claire van der Hall

© Claire van der Hall

Nu de Stubnitz weggevaren is, zal het rustiger worden op het NDSM terrein in Amsterdam-Noord. Maar gebeurt daar nu echt niks meer? Niets is minder waar! De Bunker gaat, tegen alle waarschijnlijkheid in, gewoon door met bestaan. Een officiële website is er niet, houd de Hyve in de gaten voor nieuws of lees de treads op Partyflock. Organisaties kunnen daar nog steeds afterparties regelen. Ondanks dat er in deDocklandse asbest is gevonden, is het terrein ervoor nog geschikt genoeg voor dagfestivals.

Festival Strand West maakt line up bekend

Eerst stonden alle ogen voor koninginnedag gericht op Circo Loco: waar zou het feest plaats vinden, wie zouden er optreden? Ik negeerde bijna het feit dat er nog een andere feest op Strand West zou plaat vinden omdat ik geluiden had gehoord dat de mensen van de Dirty Dutch Aftershock achter zouden zitten. Maar, vandaag is de line up bekend gemaakt en we spreken hier van een volwaardig alternatief!

Amsterdams dj-duo Flowing naar Thai Break

© Claire van der Hall, uitzicht vanaf Koh Pangan

© Claire van der Hall, uitzicht vanaf Koh Pangan

Flowing, bestaande uit de dj’s Ingy en haar wederhelft Flow, gaan komende weken mee op Thai Break. Dit is een initiatief van Duitse website Partysan. Zo’n 200 feestgangers vliegen van München en Frankfurt via Bangkok naar het Thaise eiland Koh Pangan om daar 17 dagen lang om de dag, van 17 maart tot 1 april, te feesten. “Vorig jaar waren we mee als toeristen, nu zijn we geboekt” aldus Ingrid van Onna AKA dj Ingy.

Eerste namen 5 days off bekend

De eerste namen 5 Days Off zijn binnen. Het kleine broertje van het 10daags festival in Gent, dat toepasselijk 10 Days Off wordt genoemd, vindt plaats van 15 tot en met 19 juli in de Melkweg, Paradiso en HMH in Amsterdam. De eerste namen zijn: Jamie Lidell (special set), Crystal Castles, Crookers, Diplo, Black Rose (Hendrick Swarz en Jesse Rose).

Balen: Circo Loco 2009 in The Powerzone

© Claire van der Hall

© Claire van der Hall, zonsondergang @ Circo Loco 2008

Het allerleukste festival van vorig jaar heeft zijn locatie gevonden, Circo Loco 2009 vindt plaats in de dieptrieste house-vertier fabriek The Powerzone aan de inspiratieloze Sparklerweg, net buiten Amsterdam. 30 april, de dag dat het wel eens mooi weer kan zijn moeten de feestgangers zich opsluiten in een feestdoos buiten de stad. Dit meldt Partyscene (alleen in andere woorden).

Organisator: Circo Loco 2009 gaat zeker door!

Circo Loco 2008

Circo Loco 2008

Het was de mooiste dag van 2008. Het was niet te heet, aan de hemel stonden wolkjes, maar het regende ook niet. Het was Koninginnedag en ver weg van alle dronken provincialen die Amsterdam bestormden, was er Circo Loco. Een lief festivaltje met ruim 4000 man en een paar prachtige dj’s, waaronder Magda, Luciano, Tania Vulcano, Gui Boratto en Raresh. De sfeer was vrolijk en een jaar later is het een dag geweest om nooit te vergeten. Wat een geluk als je dan leest dat Tjeerdo van The Chaos Theory op Partyflock meldt dat het zeker doorgaat. Strand-West gaat het niet worden, weet Club Judge, maar een andere locatie heeft men al op het oog. Details: als ik ze heb, heb jij ze ook! Check hieronder een filmpje.