Categorie: "Nieuw!"

Appelsap: ook elektronische beats in Oosterpark?

www.appelsap.net

Foto:www.appelsap.net

Op AT5 is vandaag te lezen dat Appelsap terug komt in het Oosterpark. Het jaarlijkse gratis hiphopfestival is de afgelopen twee zomers niet doorgegaan wegens geldgebrek. Stadsdeel Oost Watergraafsmeer heeft beloofd te helpen, dus deze zomer komt het festival terug, met elektronische muziek! Het festival wil breder gaan programmeren. Niet alleen elektronische muziek gaat een rol spelen, ook jazz, disco en wereldmuziek. De organisatie wil wel het vertrouwde hiphop-gevoel behouden en ook de toegang blijft gratis. We houden het in de gaten!

Feestgangers vertegenwoordigd in de Tweede Kamer

Feestgangers zijn niet vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, en dat vindt producer Pitto niet kunnen. En daarom is hij met een paar anderen bezig met de oprichting van politieke partij Ravebaar Nederland. Op 3VOOR12 zegt hij: “wil Nederland zichzelf profileren als creatief land, dan moet het eens afgelopen zijn met het bewind dat creatieve ontwikkeling juist tegenwerkt.”

Snode plannen Obscuur en Berlin Underground

Sandrien heeft een tipje van de sluier opgelicht over de snode plannen van haar met Wouter Hisschemoller, Frank Haag en Berlin Underground,. Er komt namelijk op 4 april een feestje in de Studio K. Drie dikke internationale underground artiesten zijn geboekt. Meer wordt binnenkort bekend gemaakt.

TrouwAmsterdam nu al sterk op internet

© 3VOOR12

© 3VOOR12

Amsterdams jongste club/restaurant is nog geen dag voor het publiek open geweest, maar het profileert zich nu al sterk op internet. Trouwe fans die nu al onderdeel willen worden kunnen lid worden van allerlei online-communities. Overigens maakte 3VOOR een prachtige fotoreportage over Trouw afgelopen week, bekijk die hier. Lees verder voor een overzicht van de communities.

Sugar Factory en Vreemd uit elkaar

© Boris van Hoytema

Carlos Valdes © Boris van Hoytema voor 3VOOR12/Amsterdam

Na bijna vier jaar stopt Studio Soulrocks Vreemd met het geven van feesten op de donderdag in de Sugar Factory in Amsterdam. Het concept was ten dele al uitgeweken naar Rotterdam en juni start Vreemd in de Leidse LVC. De laatsteAmsterdamse Vreemd is op 26 maart, dan wordt de stekker eruit getrokken. Soulrock-baas Carlos Valdes laat vanaf zijn vakantie in Zuid Amerika weten waarom:

Release Gui Boratto vervroegd

Ongelofelijk, er is nog meer nieuws over de aanstaande release van Gui Boratto. Take My Breath Away komt namelijk eerder uit dan gepland. Dit laat zijn label Kompakt weten. Voorheen stond de release gepland op 23 maart, nu wordt het 23 februari uitgebracht op Beatport en 3 maart in de VS. Vanaf 9 maart is de plaat in de rest van de wereld verkrijgbaar. Maar die zal hem dan al hebben gedownload…