Categorie: "Rotterdam"

Tip voor de vrijdag: Below Sealevel

Tip voor vanavond is Below Sealevel in de Catwalk in Rotterdam. Hier treedt vanavond Andre Galluzzi op. Naast hem draait ook Joachim. Check het filmpje voor een samenwerking van Andre met Guido Schneider.

Update: Cocoon kiest toch voor Rotterdam

Na Guido Schneider en Vreemd kiest ook Sven Väth en zijn Cocoon voor Rotterdam. Eerder viel het mij en anderen op dat Sven Väth twee gigs op een avond had gepland op 28 maart. Eén daarvan was in de Amsterdamse The Sand en één in de Rotterdamse Maassilo. Maar nu blijkt dat de Duitse technobaas niet de A4 gaat afscheuren, hij gaat alleen naar Rotterdam. De verdere line-up ziet er als volgt uit:

Rotterdamse platenzaak geeft duo-feest

(Online-) platenzaak Triple Vision aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg bestaat vijftien en jaar en viert dat het als één der weinige nog niet op de fles is gegaan! Dat verdient inderdaad een groot feest. De winkel is gespecialiseerd in drum n bass, minimal techno en house en als je goed je publiek bedient komt het altijd terug. En die zie je terug bij het jubileumfeest op 4 april in de Watt. Ik ken weinig drum n bassers die van minimal houden, en minimalers weten niet wat ze met een drum n bass beat aanmoeten, Om iedereen te bedienen is er gekozen voor duo feest: één zaal drum n bass en één zaal techno. En de uitgenodigde namen zijn niet de minsten:

Sven Väth doet Amsterdam en Rotterdam op één avond

Sven Váth

Sven Váth

Zou het weer een fout zijn van een boekingskantoor, zoals Guido Schneider vorige week overkwam, of scheurt technolegende Sven Väth in de nacht van 28 maart de A4 af? Eerder berichtte ik dat Väth tijdens zijn Sound of the Ninth Season Amsterdam aandoet, vandaag publiceert Resident Advisor een overzicht tourdata met daarin twee Nederlandse gigs op dezelfde avond.  Eén in de Maassilo en één in The Sand.

Loco Dice doet het niet voor het grote publiek

Loco Dice

Loco Dice

Een artiest als Loco Dice is wel gewend dat er grote getalen mensen dansen op zijn muziek. Maar de Tunesische producer wil weer terug naar kleine, intieme zalen. Zodoende begint hij februari met een de ‘Under 300′ clubtour. Tijdens deze tour draait hij alleen in zalen met een maximumcapaciteit van 300. In Nederland zijn er twee optredens, in de Amsterdamse Flexbar en de Rotterdamse Catwalk.

Bodytonic geeft podcast Speedy J weg

Rotterdammer Speedy J gaat al jaren mee, hij is waarschijnlijk een van de eerste techno-dj’s in de benelux geweest. Zaterdagavond staat hij in Berghain , één van de belangrijkste technoclubs van de wereld. Dit voormalig Berlijns elektriciteitverdeelstation is beroemd en vermaard door de wilde feestverhalen die de bezoekers de volgende dag erover vertellen. De van oorsprong gay-club kent een streng deurbeleid en fotografeerverbod.

Wordt het feest met Speedy J achter de deks ook zo wild? Misschien dat ik dat vanavond ga uitzoeken. Voor de thuisblijvers geeft webzine Bodytonic een podcast weg, check hem hier .

Vreemd gaan in Rotterdam

Vreemd spreidt haar vleugels. Na meer dan drie jaar iedere donderdag vreemdgaan in de Sugarfactory wijkt het feestje van Studio Soulrock uit naar 010. Vanavond gaat het dan gebeuren in de Rotterdamse Catwalk. Natuurlijk is Carlos Valdes van de partij. Hij houdt zijn Vreemd-kindje natuurlijk goed in de gaten bij deze vuurdoop. Mee uit Amsterdam is  Boris Werner en Steven P speelt een thuiswedstrijd. Steven P sloot zich onlangs aan bij Studio Soulrock en hoort er helemaal bij.

Dit alles betekent niet dat er geen Vreemd vanavond is in de Sugarfactory. Sandrien houdt hier een oogje in het zeil. Verder draaien Frank Haag en opkomend talent Reiss de sterren van de hemel. Tevens is dit de nieuwjaarsborrel van Studio Soulrock, al zit de helft dus in Rotterdam…

Alle sets van Awakenings online

Met dank aan VPRO’s 3VOOR12 hebben we toegang tot alle sets van Awakenings! Hun opname-apparatuur stond met oud en nieuw op te nemen, en daar kunnen we wij nu van genieten! Met onder andere sets van Pan-Pot, Anja Schneider, Carlos Rios en Oliver Kucera.
Check het hier .

Wilko Miletiç voor 3VOOR12/Amsterdam
Foto: Wilko Miletiç voor 3VOOR12/Amsterdam