Categorie: "Electro"

STRP maakt eerste namen bekend

Eindhovens festival STRP heeft de eerste namen bevestigd, zo is te lezen op 3VOOR12/Eindhoven. Het festival duurt dit jaar maar liefst 10 dagen en vindt plaats tussen 2 en 13 april in het Klokgebouw in Eindhoven. De namen die de randstedelingen uit hun comfort zone en naar Brabant moet trekken zijn: Aphex Twin & Hecker, Laurent Garnier (live), Squarepusher, Michael Mayer en Benga. Allen treden het opening weekend op. De kaartverkoop is inmiddels gestart en loopt via hun site.

NRC.Next: minimal begint op elkaar te lijken

En dat is de reden waarom house het helemaal wordt in 2009. Na de kille, monotome beats op de dancevloer wordt overgestapt op melodieën en vocalen. Dat zeggen de trendwatchers van NRC.Next, de stromingen van dit jaar gaan rock-n-rave, house en dupstep worden. Echter, de laatste is dan wel echt een crossover tussen minimal, techno en dupstep. In het artikel staat: “Dubsteppers maken techno, minimal-dj’s draaien dubstep en house, het lijkt erop dat de hardnekkige hokjesgeest van dance steeds meer wordt geslecht” . Dus minimal doet nog wel mee! anno 2009! Met een gerust hart gaat minimal.blog.nl slapen…

Röyksopp kondigt nieuw album aan

Na vier jaar laat het Noorse duo Röyksopp wat van zich horen. De opvolger van The Understanding heet Junior. Aan de plaat werkten Lykke Li, Robyn en Karin Dreijer Andersson mee. Andersson is ook zangeres van The Knife en zeker geen onbekende van Röyskopp. Zij namen What Else is There op, dat een hit werd nadat het door Trentemöller is geremixt.