Categorie: "Dj’s"

Oudejaars-djset James Holden online

Geen 50 euro betaald aan de oudejaarsavondmaffia om de Melkweg op 31 december in te komen? Mocht je benieuwd zijn wat je hebt gemist, check dan de dj-setverzameling van 3VOOR12. Daar staat de set van headliner James Holden. De sets van andere dj’s en acts staan er helaas niet bij.

Wel staat een deel van de monsterset van jubilerende Joost van Bellen op 9 januari dit jaar, eveneens opgenomen in de Melkweg.

Van de pers: Lekkere techno op de Stubnitz

Switch, de techno-organisatie vanuit haar hart technofeestjes geeft strijkt weer zaterdag 24 januari neer op de Stubnitz. Echter komt er gisteren een opvallend mailtje binnen via hyves van Lesley. Het is niet de boodschap wat mij vreemd doet opkijken, het is het plaatje, die ji links in dit bericht ziet. Zijn we zover dat we onze medefeestgangers moeten smeken om niet te gebruiken? Maar goed, waar het om draait is de line-up, die staat hieronder.

TNO: Downloaden uit illegale bron goed voor welvaart

Kijk eens aan! Dat zijn nou de betere berichten, zoals we lezen op 3VOOR12. Dus alle platenmaatschappijen die huilen over inkomstverlies kunnen inpakken. Buma schijnt toch een grote zeikert te zijn. Want wat is er aan de hand?

Volgens het nieuwsbericht van TNO gaan illegale downloaders eerder naar een concert, kopen ook de cd en ze schaffen meer merchandise aan. Terwijl de grote artiesten masaal gedownload worden, hebben kleinere artiesten er profijt van dat hun muziek bij meer mensen terecht komt. En dat is vooral voor relatief onbekende dj’s en producers een Godsgeschenk!

Met jouw oude telefoon en inktcartridge op stap in de Flexbar

Waarom zou ik dat doen? Nou, omdat deze oude, waardeloze dingen nog van nut kunnen zijn. Krang en Pitchclub organiseren vrijdag 16 januari Krang in de Flexbar , en willen wat doen voor het goede doel. Ze proberen 9000 oude telefoons en cartridges op te halen voor oneMan , die dit kan omruilen tot wat nuttigs. Druk op lees verder om te lezen wat er met de telefoons en andere zooi gebeurd.

Naast feesten voor het goede doel kun je vrijdag ook feesten omdat het leuk is. Acts zijn onder andere van Dandy Jack (CL) Flowing (jarige Flow en zijn vrouw Ingy), Sun-E en Platten Peter .

Wie is de meest talentvolle dj van het land?

Bekijk hoe ze dat uitvechten in de Melkweg op vrijdag 16 januari. Daar organiseert dj-café TWSTd hun jaarlijkse dj-contest. Finalisten zijn: Mind01 , Kevin Arnemann , Teatro Kultka en Lucatone & Olivier Weiter . Stacey Pullen uit Detroit verzorgt de pauzemuziek, samen met Jasper Wolff . Die laatste is de publiekswinnaar van vorige jaar.

De TSTDd dj-contest kan de deelnemers en vooral de winnaar een zetje de juiste kant op geven. Winnaars uit het verleden zijn Wouter de Moor, Vincenzo de Bull, Jamie Lie A Kwie, Timbalism, Nomar, F.O.X. en Dacato.

Ik wens alle deelnemers veel succes: may the best one win!

Op bedevaartstocht naar Berlijn

Berghain

Berghain

Als een bedevaart naar Berlijn, zo voelt het voor een technoliefhebber om naar de Duitse hoofdstad te gaan. De stad is bekend om zijn wilde en gekke feesten, feesten die nooit lijken te stoppen en de stad dat voor velen een inspiratiebron is. Door de samenvoegen van West- en Oost Berlijn staan daar allemaal oude industriële gebouwen leeg. De ideale locatie voor een discotheek, dat hebben de Berlijners goed begrepen.

Enfin, na een veelbelovend weekje Berlijn vorig jaar ga ik daar nog een keer heen. Als je dit leest ben ik al op weg.  De thema van de komende week is dus: Berlijn!

Dj’s en producers komen van de hele wereld naar Berlijn toe op dicht het vuur te zitten. Met een artikel over Nederlandse artiesten in techno-Berlijn ben ik vorig jaar afgestudeerd aan de School voor Journalistiek. Ik trok naar  Berlijn om Nederlanders Steffi en Ion Ludwig op te zoeken. Lees verder om mijn afstudeerwerk te lezen!

Loco Dice mixt cd’s voor NRK’s The Lab

Loco Dice

Loco Dice

Loco Dice is als eerste aan de beurt om een release uit te brengen in NRK ‘s nieuwe mix serie The Lab. NRK is een Brits house label dat hiermee begint aan een nieuwe serie releases. De Tunesische Duitser Loco Dice, die ooit begon als hiphop-mc, draait en produceert nu techno en house.

De CD wordt een dubbelaar met op één cd een donkere club stijl, en op de andere deep-house. Als Nederlandse noot staat de in Berlijn woonachtige Ion Ludwig op CD1.  De mixes van Loco Dice zijn razend beroemd sinds hij de compilatie-cd voor Time Warp 2007 maakte.

De release van MRK’s The Lab met Loco Dice staat gepland op 13 maart.

Alle sets van Awakenings online

Met dank aan VPRO’s 3VOOR12 hebben we toegang tot alle sets van Awakenings! Hun opname-apparatuur stond met oud en nieuw op te nemen, en daar kunnen we wij nu van genieten! Met onder andere sets van Pan-Pot, Anja Schneider, Carlos Rios en Oliver Kucera.
Check het hier .

Wilko Miletiç voor 3VOOR12/Amsterdam
Foto: Wilko Miletiç voor 3VOOR12/Amsterdam