Categorie: "Duitsland"

DJ-at-work sluit zich op in het toilet (foto’s!)

Beatport

Foto: Beatport

Minus-dj Troy Pierce moest op Beatport‘s vijfde verjaardag tijdens zijn set naar het toilet, wat natuurlijk een groot ongemak is. Tussen het mixen door snelt hij zich naar het toilet. Nog ongemakkelijker werd het toen hij onder geen beding het toilet nog open kreeg. Konrad Black had ondertussen de set overgenomen, niemand wist waar Troy was. Na een uur (!) hoorden beveiligingsmedewerkers gebeuk op het toilet. Ook zij krijgen de deur niet open, er zat niks anders op dan de deur neer te beuken. Bekijk hieronder de foto’s.

Time Warp maakt zich op voor 15-jarig bestaan

En dat doet elektronische muziekfestival Time Warp met een muzikaal hoogstaande line up. Het festival vindt dit jaar plaats op 4 april. Waarom zouden wij Nederlanders tot 7 (!) uur in de bus naar het Duitse Mannheim zitten? En dan hebben we het nog niet eens over de terugweg gehad . Nou, hierom:

Check hier de volledige line-up:

Amsterdam ist keine Berlin

© Claire van der Hall

Berlijn © Claire van der Hall

En dat is jammer. Berlijn is cultureel zo’n hotspot doordat kunst, cultuur en andere initiatieven kunnen gedijen. In Amsterdam wordt alles wat leuk is opgekocht of verboden. Of het sterft uit door gebrek aan animo of enthousiasme. Amsterdam ziet graag alles gereguleerd en aangeharkt, en anders vertrekken. Als we het aan de overheid over moeten laten zou ons leven alleen binnenshuis kunnen plaats vinden. Dit omdat ‘buiten zijn’ overlast kan overleveren. Jongeren die op een bankje zitten zijn gelijk probleemjongeren en uitgaanspubliek potentiele junkies.

Nog een nieuwe nachtclub in Berlijn: Dice

Helaas ben ik een maand te vroeg, want op 14 februari opent er een nieuwe club in het hart van Mitte in Berlijn. Als of ze nog niet genoeg clubs hebben… Jaloers op de vergroting van het aanbod ben ik erg benieuwd naar Dice.

Het wordt een echte Berlijnse club in een verlaten elektriciteitstation. De oppervlakte bestrijkt meer dan 2000 vierkante meters. De plafond is acht meter hoog. Dan is er nog een tweede ruimte dat daar boven in hangt. Dice heeft verder een nog een zaal van 600 vierkante meter voor concerten en bedrijfsfeesten. Verder is er een dakterras: ‘perfect for after hours Sunday sessions’. Inderdaad, daar zakt je mond inderdaad van open.

Bodytonic geeft podcast Speedy J weg

Rotterdammer Speedy J gaat al jaren mee, hij is waarschijnlijk een van de eerste techno-dj’s in de benelux geweest. Zaterdagavond staat hij in Berghain , één van de belangrijkste technoclubs van de wereld. Dit voormalig Berlijns elektriciteitverdeelstation is beroemd en vermaard door de wilde feestverhalen die de bezoekers de volgende dag erover vertellen. De van oorsprong gay-club kent een streng deurbeleid en fotografeerverbod.

Wordt het feest met Speedy J achter de deks ook zo wild? Misschien dat ik dat vanavond ga uitzoeken. Voor de thuisblijvers geeft webzine Bodytonic een podcast weg, check hem hier .