Wie is de beste dj volgens Resident Advisor?

© Wilko Miletiç voor 3VOOR12/Amsterdam

De uitslag is bekend: Resident Advisor (RA) heeft zijn lezers gevraagd wie de beste dj van 2008 is.  De webzine, dat house, techno, trance, dubstep, electro, disco en indie in de gaten houdt, gaf alle bezoekers de kans om zich uit te spreken. Zal Nederlandse trancegoeroe Armin van Buren, uitgeroepen tot beste dj door Mixmag, weer winnen?
Nee! Hij komt niet verder dan een 36ste plek. Dat maakt hem niet eens de beste Nederlander. Dat is Joris Voorn op de 35ste plek. Andere landgenoten zijn import-Amsterdammer Dave Clark (57) en Tiësto (65),

En welke dj mag zich dan wel beste dj van de wereld noemen? Ons aller Ricardo Villalobos. De Chileense Duitser heeft zich blijkbaar in 2008 gedragen en RA-lezers belonen hem met de titel Beste DJ van 2008. Ricardo deed in 2008 drie keer Nederland aan: 9 februari in de Paradiso, 29 mei met Raresh in 11 en 21 november tijdens Awakenings in de gashouder. En februari 2009 komt hij weer.  Wederom samen met Raresh: samen staan zij op 14 februari in de Paradiso.

De top 10 beste dj’s van 2008 volgens RA ziet er als volgt uit:

01. Ricardo Villalobos
02. Richie Hawtin
03. Luciano
04. John Digweed
05. Sasha
06. Sven Väth
07. Laurent Garnier
08. Dixon
09. Magda
10. Lee Burridge

Bekijk hier de volledige lijst.

Dank aan Wilko Miletiç voor de foto, dezelfde foto is één van de drie gebruikt in de banner op minimal.blog.nl

Lees ook:Wees scherp: VillaLosbol komt naar Voltt
Lees ook:Paradiso slachtoffer brandstichting?
Lees ook:Tip voor de zaterdag: Klats!
Lees ook:Wat luisteren dj’s op hun sterfbed?
Lees ook:Stemmen voor de Gouden Kabouter Awards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.