Met jouw oude telefoon en inktcartridge op stap in de Flexbar

Waarom zou ik dat doen? Nou, omdat deze oude, waardeloze dingen nog van nut kunnen zijn. Krang en Pitchclub organiseren vrijdag 16 januari Krang in de Flexbar , en willen wat doen voor het goede doel. Ze proberen 9000 oude telefoons en cartridges op te halen voor oneMan , die dit kan omruilen tot wat nuttigs. Druk op lees verder om te lezen wat er met de telefoons en andere zooi gebeurd.

Naast feesten voor het goede doel kun je vrijdag ook feesten omdat het leuk is. Acts zijn onder andere van Dandy Jack (CL) Flowing (jarige Flow en zijn vrouw Ingy), Sun-E en Platten Peter .

Het persbericht deelt het volgende mee:

“Dit keer zamelen we oude mobieltjes & inktcartridges in voor Thami, een man met een missie en pionier van oneMen. Want het is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om ieder weekend lekker te gaan feesten.

Thami: “Ik geef, samen met anderen, theatervoorstellingen voor jongeren in de townships van Zuid-Afrika. Veel jongeren uit de townships hebben weinig kans op een goed leven en belanden in de criminaliteit. De voorstellingen behandelen belangrijke en vaak onbespreekbare kwesties als HIV/AIDS, misdaad, drugs, armoede en werkeloosheid. Het is schrikwekkend om te zien hoe weinig de jongeren van bijvoorbeeld HIV/AIDS af weten en hierdoor in de problemen kunnen raken.”

Het is voor Thami zeer moeilijk om van het ene township naar het andere te reizen: de wegen zijn slecht en fatsoenlijk openbaar vervoer bestaat bijna niet. Met een bus van €30.000,- kunnen Thami en zijn collega’s meer jongeren bereiken en hen voorlichten over belangrijke maatschappelijke kwesties, om ze zo een kans te geven hun eigen pad te kiezen. Met 10.000 ingezamelde mobieltjes/cartridges kan een nieuwe bus gekocht worden. Vanaf vrijdag kan je bij iedere KRANG je oude mobieltje of lege inktcartridge inleveren in de speciale bus. Dus pluk alsjeblieft je kantoor leeg, kijk of je dat oude mobieltje nog ergens kunt vinden en check of je vrienden en familie nog iets hebben. Op de teller van www.onemen.org kan je zien hoeveel er als is opgehaald, en momenteel is dat 1000. Laten wij nou met z’n allen zorgen dat we in no-time 9000 stuks hebben opgehaald, zodat Thami lekker van township naar township kan cruisen en nog meer jongeren aan een betere toekomst kan helpen! Kunnen wij weer met een gerust hart op de vele minimal met afrikaanse samples dansen!”

Lees ook:Amsterdamse Koninginnedag krijgt vorm
Lees ook:Amsterdam ist keine Berlin
Lees ook:Allerlaatste kans om op de Stubnitz te feesten
Lees ook:Applescal was graag Kate Moss geweest
Lees ook:Vanavond in de uitzending: Carlos Rios en Oliver Kucera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.